Iklan Kita

Harta Kita di sana

Iklan Kite

Wednesday, August 20, 2014

Zionis Israel sengaja mencipta alasan serang Gaza

Gambar dari Harakahdaily

Zionis Israel sengaja mencipta alasan baru untuk melangsungkan pembunuhan ke atas penduduk Gaza.

Terbaharu, Perdana Menteri negara haram Israel Benjamin Netanyahu mendakwa Hamas tidak mematuhi genjatan senjata dan membedil roket ke kawasan mereka.

Alasan itu kemudian disusuli dengan memanggil pulang wakil mereka di Mesir yang sedang membincangan genjatan senjata dengan wakil Palestin untuk tempoh lebih lama.

Anggota Biro Politik Hamas, Dr. Musa Abu Marzuq ketika mengulas alasan Israel itu berkata, ia memang sudah dijangka.

Dr, Musa juga menambah yang Israel mengumumkan jatunya tiga roket ke wilayahnya. Kemudian Netanyahu mengumumkan penghentian perundingan (di Mesir) dan menarik delegasinya serta mengakhiri gencatan senjata.

Beliau juga menyebut yang kita tidak faham latar belakang langkah Zionis ini. Tidak lama kemudian kami mendengar berita, tidak ada roket yang ditembakkan dari Jalur Gaza ke Israel.

Tambahnya , namun semua itu hanyalah alasan penjajah Zionis untuk membunuh rakyat dan tokoh besar Hamas.

Beliau turut menyelar tindakan Zionis Israel yang membunuh isteri dan anak kepada Komander Umum Briged A-Qassam Muhammad Dhaif ekoran gagal menemui beliau.

Serangan udara ke rumah Dhaif dilancarkan pada malam Semalam yang mengakibatkan isteri dan anak perempuannya gugur syahid.

Akhbar Zionis hari ini pula didakwa membuat tajuk provokasi "Sasaran- Muhammad Dhaif".

Dengan penuh semangat beliau menyebut, dengan melanggar gencatan, penjajah Zionis telah membuka pintu neraka untuk dirinya.

No comments:

Post a Comment